EST ENG 
MENÜÜ MENÜÜ

R.O.T.A.

NB! Tegu on eelmise versiooniga. Uuema lahenduse kohta loe SIIT.

Results Over the Air.
Tulemuste (andmete) saatmine üle õhu.

Unikaalne tulemuste saatmise lahendus on välja töötatud Tarmo Klaari (Tak-Soft) poolt 2004 aasta sügisel. Lahenduse eesmärk on pakkuda orienteerumisvõistluste jaoks SPORTident märkesüsteemi kasutamise korral rajalt kontrollpunktidest tulemuste reaalajas saatmist võistluste kommentaatorile ja/või interneti võistluste koduleheküljele.
Antud lahendus kasutab GSM- GPRS ühendust ja TCP/IP protokolli.

Eeldused:
ROTA lahendus

  • GSM levi soovitud kontrollpunktides ja võistluskeskuses.
  • SPORTident märkesüsteemi kasutamine. Kontrollpunktides peavad olema juhtmega SI jaamad (juhtjaamad) programmeeritud automaatse saatmise lipuga.
  • Võimalik on kasutada ka teistsuguseid ajavõtu/märkesüsteeme süsteemi ümber konfigureerimise kaudu.
  • Võistluskeskuses interneti ühendus (sobib ka GPRS ühendus) võistluste kommentaatori jaoks.
  • Võistlust teenindav server püsiühenduse ja staatilise IP aadressiga. Serveril peab olema Windows 2000 või uuem operatsioonisüsteem.
Lahenduse üldkirjeldus:
  1. Rajal olevatesse kontrollpunktidesse tuleb paigutada juhtmega SI jaam(ad) ja ühendada saatjaga. SI jaamades peavad olema programmeeritud „Auto Send” võimalus.
  2. Kui võistleja teeb märke, saadab SI jaam märke andmed saatjasse. Saatja salvestab andmed mällu ja saadab järgmise sideseansi ajal salvestatud ja saatmata tulemused serverisse. Kui sideseanssi ei suudeta luua, püütakse andmeid saata järgmise seansi korral. Seansside intervalli on võimalik seadistada (minimaalselt 10 sekundi tagant).
  3. GSM võrgu operaator suunab andmed Interneti
  4. Staatilise IP aadressiga server võtab vastu tulemuste paketid ja salvestab serveri andmebaasi. Serverisse on võimalik lisada stardiprotokoll, sellisel juhul server teab elektroonilise kiibi (SI kaardi) numbri järgi võistleja andmeid ning oskab arvutada välja ka võistleja aja ajavõtu/kontrollpunktis.
  5. Võimalik on konfigureerida serverit looma ka tulemuste HTML lehekülgi. Sellisel juhul iga sideseansi lõpul genereeritakse uued protokollid HTML lehekülgedena avalikku veebi.
  6. Serverist on võimalik saata andmed kohe edasi teistesse andmetöötluse arvutitesse - näiteks võistluste kommentaatori(te)le.
  7. Andmed kommentaatoritele saadetakse kas kaablit või GPRS teenuse kaudu võistluskeskusesse
  8. Rajalt saadetud andmed jõuavad kommentaatori arvutisse ja vastav programm kuvab tulemused.
Muud:

Andmete mahu minimeerimiseks ja GPRS võrgu optimaalsemaks kasutamiseks on tulemuste saatmiseks välja töötatud spetsiaalne andmevahetus protokoll. Tüüpiliselt ühe SPORTident märke paketi suurus on 20..25baiti.

Info:

Täiendavat infot lahenduse kasutamise, rentimise ja ostmise kohta saab küsida taksoft(@)online.ee aadressilt.

 
Teine proov
30.12.2004 21:03:17

Kui kõik läheb nii nagu plaanitud, siis teine ROTA avalik testimine on plaanis teha 31.detsembri SK Tallinna Kompassi korraldataval Aastavahetuse võistlusel. Seekord on seal teatevõistlus ja selleks puhuks on ROTA serverisse kirjutatud uus tarkvara spetsiaalselt selle võistluse jaoks.
Õnnestumise korral on võimalik selle võistluse kulgu jälgida internetist. Viite leiab ROTA lehelt (www.tak-soft.com/ROTA).

Esimene katsetus
13.11.2004 19:54:21

Täna, 13.novembril 2004 toimus esimene katsetus võistluste käigus. Tulemuste saatmine õnnetus ja tehnilisi probleeme ei olnud. Tänud perekond Tarmakutele kes lubasid oma Tallinna Sprindi seerivõistlusel katsetada minu uut lahendust oma võistlusel. Tänud ka 98le orienteerujast "katsejänesele".
Tulemused saadeti finishipunktist ja tulemused on GMT+3 ajad. Kuna stardiaega me stardis online süsteemi ei fikseerinud, siis protokoll on lõpetamise järjekorras grupeeritud soo järgi. Võistlejate andmed võeti EOLi andmebaasist, kui SI kaart oli määratud.

Vaata ka tulemusi
Pildid

Esimesed katsetused
08.11.2004 20:39:12

Lahenduse esimesed katsetused on edukalt läbinud ja plaanis on 13. novembril Tallinna Sprindi võistlustel proovida reaalse võistluse juures. Jälgi tulemusi internetist!

Vaata tulemusi:!
top